Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Αυγά βραστά STI

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΒΡΑΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ J.

- Βάζουμε στο κατσαρολάκι 5 αυγά, (νούμερο μαγικό από πανάρχαια χρόνια
και όχι μόνο) για καλύτερα τα πλένουμε με σαπουνάκι κάτω την βρύση,
- Ρίχνουμε μέσα 1/2 κουταλάκι γλυκού (χονδρό για καλύτερα) αλάτι που εκτός
από την γεύση που προσδίδει, κρατεί και το ασπράδι και κρόκο σε
περίπτωση που σπάσει κάποιο αυγό,
- 1/2 κουταλάκι γλυκού δενδρολίβανο,
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι,
- Τα αφήνουμε έτσι για 1-2 ώρες να έρθουν σε θερμοκρασία χώρου για να μην
σπάσουν κατά το βράσιμο,
- Ανάβουμε το μάτι και μόλις κοχλάσει το νερό χαμηλώνουμε ένταση,
- Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή ένταση φωτιάς 30-45 λεπτά,
- Κλείνουμε μετά το μάτι αλλά αφήνουμε επάνω του το κατσαρολάκι,
- Αφήνουμε έτσι να κρυώσουν αλλά όσο περισσότερη ώρα θέλουμε και
μπαίνουν μέσα στα αυγά περνώντας το κέλυφος που έχει πάρει χρώμα, οι
γεύσεις από τα μπαχαρικά,
- Αφού αφεθούν όσο περισσότερη ώρα μέσα στο νερό με τα μπαχαρικά τόσο
καλύτερο τα βγάζουμε (όσα θέλουμε φυσικά) και αν έχουμε ετοιμάσει το
μαγικό γεύμα για το έξαλα μαγικό ταίρι μας του κάνουμε και μια αυγοσαλάτα
καθ’ όλα μαγική (πολύ μαγεία σαν να έπεσε εδώ πέρα) κόβοντας τα αυγά
κανονικά κομματάκια με λάδι λεμόνι πιπέρι από επάνω τους
ή ένα είδος σαλτσούλας με λάδι λεμόνι πελτέ ντομάτας και πιπεράκι,

τα οποία : (άντε δωρεάν αυτό ωρέεεεε)
ρίχνουμε σε μια κούπα
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας,
- 1 φλιτζανάκι του Ελληνικού καφέ ελαιόλαδο,
- 1/2 λεμόνι τον χυμό του,
- 1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι,
- 1 κουταλάκι γλυκού απλή Ελληνική πικάντικη μουστάρδα,
-- Τα χτυπάμε αλύπητα με το μηχανάκι του φραπέ ή με ένα κουταλάκι,
(καλύτερα το χτύπημα με το μηχανάκι του φραπέ),
-- Την ρίχνουμε επάνω από τα αυγά με λίγο πιπεράκι για το άρωμα και λίγο
μαϊντανό για το μάτι και για γεύση και δεξιά αριστερά από μια γιρλάντα από
λεμόνι (έσκισα πάλιιιιι),

Καλή μας όρεξη :-)

-ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ- -ΕΠΙΝΥΟΣ ΧΕΟΝ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου