Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Εντόσθια κατσικίσια με λάχανο του STI

ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ (αλλά ΟΧΙ αξύριστος!!!!!) ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ (λέω τώρα) ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΝΤΟΣΘΙΑ ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ..... :-)

- Καλά(?????) από νέα περί μαγικού ταιριού αφήστε τα να πάνε, πάλι μόνος
θα πνίξω τον πόνο (λέω τώρα ο κοιλιόδουλος) σε εντόσθια κατσικίσια με
λάχανο στην κατσαρόλα πάντα σαν ένα φαγητό

- (1) 1-2 συκωταριές (εντόσθια) κατσικίσια,
- (2) 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα,
- (3) 1 μεγάλο κρεμμύδι,
- (4) 2 σκελίδες σκόρδο χωρίς φύτρα αν θέλουμε (θέμα στομαχικής υγείας),
- (5) 1 κουταλιά σούπας σουσάμι,
- (6) 1 κουταλάκι χονδρό αλάτι,
- (7) 1 κουταλάκι ξερό βασιλικό (αν έχουμε 5 φύλλα χλωρού τα
προσθέτουμε μαζί με τον ξερό, άλλως κανένα πρόβλημα αν δεν έχουμε),
- (8) 5+ λιαστές ντομάτες (οι αποξηραμένες),
- (9) 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
- (10) 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας (έρωτας έρωτας έρωτας με τον πελτέ),
- (11) 1/2 κιλό κόκκινες ντομάτες ψιλοκομμένες ή κονσέρβα ψιλοκομμένες,
- (12) 1/2 κουταλάκι ζάχαρη για την ντομάτα και 1/2 κουταλάκι κανέλα,
- (13) 1 κουταλιά σούπας πικάντικη Ελληνική μουστάρδα (προαιρετικά),
- (14) 1-2 κιλά λάχανο (καλύτερα 2 κιλά) ή ένα μικρό (καλύτερα το μικρό),
- (15) 1 ποτήρι νερό αν χρειαστεί έχει και το λάχανο οπότε πάει με το μάτι,
- (16) 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο,

- Σε μια λεκάνη βάζουμε το (14) λάχανο ρίχνουμε 1 φλιτζανάκι ξύδι και
γεμίζουμε με νερό να σκεπαστεί το λάχανο και καλύτερα απ' το βράδυ,
- Πλένουμε τα εντόσθια καλά με νερό και τα βράζουμε για 5-10 λεπτά,
- Ξεπλένουμε το λάχανο, το κόβουμε περίπου στον έναν πόντο κομμάτια,
- Τα στραγγίζουμε καλά τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε,
- Ψιλοκόβουμε τα (3), (4) αρκετά έως πολύ,
- Ρίχνουμε το (2) σε μια κατσαρόλα να χωράει μετά και το λάχανο και μόλις
κάψει το λάδι ρίχνουμε τα (3),(4) ψιλοκομμένα,(5),(6),(7) και τα τσιγαρίζουμε
προσοχή στο (5) σουσάμι εκτοξεύεται όταν ζεσταθεί,
- Βάζουμε σε νερό το (8) αφού τις πλύνουμε καλά σε νερό τουλάχιστον για 2
ώρες ή καλύτερα από το βράδυ,
- Κόβουμε μικρά κατ' εμέ το (8) αφού τις ξεπλύνουμε καλά,
- Μέσα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κομμένο (14) λάχανο ανακατεύουμε και
μόλις αρχίσει να μαραίνεται και να χάνει όγκο ρίχνουμε μέσα τις (8)
ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες το (9) ψιλοκομμένο άνηθο, το (10),(11),(12),
(13),(15) ανακατεύουμε ήρεμα κλείνουμε το καπάκι χαμηλώνουμε πολύ το
μάτι στο 1 στις παλιές κουζίνες στο 4 στις νεότερες κεραμικές που έχουν
ένδειξη μέχρι το 9 ή 10 και το αφήνουμε 2 ώρες το λιγότερο μετά που είναι
έτοιμο ρίχνουμε το (16) ελαιόλαδο ανακατεύουμε μισανοίγουνε το καπάκι
τις κατσαρόλας να εξατμιστούν τα πολλά υγρά (αν έχει),
- Όταν ετοιμαστεί και δέσει κάπως το φαγητό κλείνουμε το μάτι τις κουζίνας
κλείνουμε το καπάκι τις κατσαρόλας και την αφήνουμε επάνω στο μάτι,
- Και επειδή ΔΕΝ έχω το μαγικό πιρουετίζων ταίρι, κάπου είναι χαμένο, καλώ
στο σπίτι ΕΜΕΝΑ μόνον και απολαμβάνω μόνος με καλό Ελληνικό κόκκινο
κρασάκι και παλιά καλή Ελληνική κωμική ταινία (έχω ΚΑΙ γλυκάκια),

Καλή μας όρεξη :-)

-ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ- -ΕΠΙΝΥΟΣ ΧΕΟΝ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου