Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΡΟΛΑΚΙΑ ΠΤΗΝΩΝ (Γαλοπούλας εδώ)

..........ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΣΑ, (ΚΑΙ με σχετική φροντίδα προς το διαιτεύων πλεον μαγικο ταιρι μου) :-)

- Αγοράζουμε στήθος γαλοπούλας (όχι μαγικού ταιριού μόνο γαλοπούλας) περίπου ένα κιλό (από γαλοπούλα ή κοτόπουλο όχι από μαγικό ταίρι λέμε),
- Τα πλένουμε στο σπίτι ΠΑΝΤΑ τραγουδώντας για την καλή μας μαγική τύχη,
- Υπολογίζουμε να φτιάξουμε 4 ρολάκια ανά κιλό δηλαδή ετοιμάζουμε 4 φέτες,
- Χτυπάμε τα κομμάτια να λεπτύνουν (αρκετά λεπτά, και βγάζουμε την πέτσα),
- Πιπερώνουμε (αλάτι όχι ακόμα για εμένα επειδή το αλάτι το ψήνει και το
σφίγγει το κρέας) ελαφρά και τα βάζουμε ένα ένα σε ένα σκεύος και πρίν
τα βάλουμε τα λαδώνουμε αρκετά με ελαιόλαδο,
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο από επάνω τους μόλις βάλουμε και το τελευταίο,
Για την γέμιση χρειαζόμαστε:
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 2 σκελίδες σκόρδο χωρίς την φύτρα (θέμα γούστου και στομαχικής υγείας),
- 2 αυγά μόνο το ασπράδι για να τα κρατήσει κάπως,
- 1-2 ματσάκια κομμένο όχι πολύ με μαχαίρι μαϊντανό (ταιριάζει και άνηθος ),
- 1/2 κουταλάκι γλυκού βασιλικό ξερό, 5 φύλλα χλωρό όχι ψιλοκομμένα (αν
έχουμε και χλωρό βασιλικό φυσικά),
- 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι,
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χονδρό,
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη με το μαχαίρι,
- 250+ μαύρο ψωμί και κομμένο μικρά κομμάτια με το μαχαίρι (μόλις τα
κόψουμε τα φρυγανίζουμε όχι έτοιμα δεν ξέρω αν έχει από μαύρο ψωμί),
- 1 (1) φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 (2) Κουταλιά σούπας ταχίνι,
- 1 (3) λεμόνι στημένο,
Ετοιμασία γέμισης:
- Παίρνουμε ένα σκεύος και όλα τα ρίχνουμε μέσα εκτός από τα (1), (2), (3),
- Τα ζυμώνουμε με το χέρι 15+ λεπτά να αναμειχθούν καλά να γίνουν
δηλαδή όλα ένα μείγμα καλά στημένο όπως κάνουμε στα κεφτεδάκια,
- Σε κούπα ρίχνουμε τα (1), (2), (3), χτυπάμε με κουτάλι να γίνουν ένα υγρό,
- Μετά ρίχνουμε το υγρό στο σκεύος με τα υπόλοιπα και πάλι ξαναζυμώνουμε
για 10 λεπτά ώσπου να γίνουν πάλι όλα ένα μείγμα,
- Υπολογίζουμε το μείγμα δια 4, όσα κομμάτια στήθος έχουμε δηλαδή αν
περισσέψει μείγμα ή αν δεν φτάσει βάζουμε λιγότερο κανένα κακό,
- Παίρνουμε την μια φέτα γαλοπούλας ή κοτόπουλου την ανοίγουμε καλά να
μην είναι διπλωμένη ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από την πλευρά που θα μπει
το μείγμα, το απλώνουμε το ελαιόλαδο με το χέρι και γεμίζουμε με μείγμα
μέσα της, μετά κάνουμε σαν ρολό την κλείνουμε και το κρατάμε με
οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξει (το ίδιο κάνουμε σε όλα),
- Ρίχνουμε στο ταψί λίγο νερό και ελαιόλαδο να καλυφθούν τα ρολάκια 2-3
χιλιοστά αν θέλουμε βγάζουν και τα λαχανικά υγρά (περίπου ένα ποτήρι του
νερού 1/3 ελαιόλαδο 2/3 νερό),
- Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε το ταψί,
- Μόλις αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν τα βγάζουμε και τα περιχύνουμε με ένα
κουτάλι σούπας με ότι ζουμάκι έχει μέσα το ταψί μερικές (5+) φορές,
- Θέλει περίπου 40-45 λεπτάκια (να το κοιτάμε όμως πάντα),
- Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε αμέσως σε ένα καλοστημένα στο μάτι πιάτο με
ρυζάκι συνοδευτικό που όταν βράζει ρίχνουμε σε αυτό μια κουταλιά
σούπας μουστάρδα πικάντικη για εμένα Ελληνική και…..
- Γκαγκάν γκαγκάάάάάννννν έχουμε πάρει τηλέφωνο να έρθει το μαγικό ταίρι
μας να δούμε (κλασσικά) παλιά Ελληνική κωμωδία στο υπερεξελιγμένο DVD
μας (αγοράζονται με τον τόνο) και.....,

- Χτυπάει το κουδούνι έρχεται μέσα το ημιτροφαντό πλέον μαγικό ταίρι μας
καταβεβλημένο από την δίαιτα ΧΩΡΙΣ γλυκάκια και λέει ΠΕΙΝΆΩΩΩΩΩ
ΛΥΠΟΘΥΜΆΩ ΣΩΣΕ ΜΈΈΈΈΈ (λέω τώρα),
- Το αρπάζουμε το φιλάμε (και το κρατάμε μην πέσει από την πείνα και
έχουμε άλλα μετά),
Ετοιμάζουμε το τραπέζι με θετική σκέψη (πάντα ΚΑΙ θα αποκτήσει και
δυνάμεις να πλύνει πιάτα μετά),
- Εδώ τώρα αρχίζουμε τρώμε μα χαρά (από την πείνα το μαγικό ταίρι μας
κάνει και λαρυγγισμούς υποκαταχθόνιους!!!!!) μετά έχει Ελληνικό καφέ σκέτο
χωρίς ζάχαρη και κουλουράκια διαίτης.....
- Το μετά κλασσικά έχει κοπεί από την λογοκρισία.....

Καλή μας όρεξη

-ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ- -ΕΠΙΝΥΟΣ ΧΕΟΝ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου