Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Φύλλο STI για πίτα γλυκιά μόνο

ΦΥΛΛΟ -STI- ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ ΓΛΥΚΕΣ. ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΙΤΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑ ΜΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΛΗ ΜΕ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ (ατιμούλικο μαγικό ταίρι) ΣΕ ΓΕΥΣΗ :-).

-- Αρχίζουμε με το φύλλο (πάντα δικής μου συνταγής),
- 5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις (με αυτό βγαίνει
διαφορετικό λίγο, αν φτιάξουμε μικρότερη πίτα και θέλουμε πιο λίγο ζυμάρι
τότε αναλογικά αλλάζουμε όλες τις αναλογίες, ή να βάλουμε για όλες τις
χρήσεις αν δεν έχουμε σκληρό αλεύρι ΟΧΙ με το σιμιγδάλι όμως),
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι,
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη για το ζύμωμα (μπορούμε να βάλουμε και 4
αλεύρι τότε ή να παίξουμε με τις αναλογίες ΚΑΙ αν δεν έχουμε άχνη ζάχαρη
βάζουμε απλή στο multi δηλαδή σε ένα μπλέντερ και την σπάμε σε άχνη τι
γνωρίζουν και άλλοι μυστικά όχι μόνο όσοι έχουν επώνυμο θαρρείς και όλοι
οι υπόλοιποι δεν έχουν άντε μην αγριέψω τώρα και θεωρούνται επώνυμοι
χέέέέέ),
- 1/2 κουταλάκι αλάτι χονδρό,
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για το ζύμωμα (μπορεί να μπει 1/2 φλιτζάνι
λάδι ή καθόλου και αντιστοιχίζουμε την ποσότητα ελαιολάδου που δεν
βάζουμε με νερό ή και φρέσκο βούτυρο αν δεν έχουμε χοληστερίνη) και όσο
χρειαστεί για υπόλοιπη χρήση στα φύλλα που δεν μετρώ ούτε συνυπολογίζω
με το 1 φλιτζάνι,
- 1 φλιτζανάκι του Ελληνικού καφέ ξύδι μόνο μπαλσάμικο (αλλά αν δεν έχουμε
τότε κανονικό ξύδι ή μηλόξυδο ή απλό κανονικό που δεν το συστήνω τόσο
για γλυκές πίτες αλλά από το τίποτα είναι καλό),
- Όσο νερό σηκώσει,
-- Αρχίζουμε το ζύμωμα γράφοντας κάτι που το έχω ξαναγράψει!!!!!
(σηκώνουμε τα μανίκια μας περνούμε το ύφος που έχουμε όταν το μαγικό
κατιτίς είναι απέναντι και τώρα με την έκπληξη για γλυκιά πίτα και
κοιταζόμαστε σχεδόν με γλυκό βλέμμα αυτό το πολλά υποσχόμενο και…..)
- Σε ένα μεγάλο δοχείο ρίχνουμε το αλεύρι, σιμιγδάλι, την άχνη ζάχαρη, το αλάτι
και τα ανακατεύουμε να γίνουν μια ομοιόμορφη σκόνη μαζί,
- Κάνουμε στο κέντρο του μια λακκούβα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο,
- Ρίχνουμε μαζί και το ξύδι (αυτό θα κάνει το φύλο περισσότερο τραγανό),
- Αρχίζουμε το ζύμωμα και ρίχνουμε νερό για συμπλήρωμα όταν χρειαστεί,
- Όταν δεν κολλά στα χεριά θεωρείται έτοιμο (ζυμώνεται αρκετή ωρίτσα),
- Τότε το σκεπάζουμε για να ξεκουραστεί 30 λεπτά,
- Μετά τα 30 λεπτά το φτιάχνουμε 9 μπαλίστες τις λαδώνουμε τις σκεπάζουμε
και τις αφήνουμε ακόμα μια ώρα στο ψυγείο,
- Μετά παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε τα φύλλα ρίχνοντας λίγο αλεύρι
στον πάγκο που τα ανοίγουμε, και ένα ένα εννοείται όταν ανοίγεται
τοποθετείται στο ταψί και ρίχνουμε και απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο επάνω
από το καθένα φύλλο,
- Τώρα για τις γεμίσεις αναλόγως πάντα δουλεύει και λίγο το μυαλό μας
(εμένα καπνίζει, ανεβάζει θερμοκρασία και ρετάρει αλλά…..)
- 4 φύλλα, γέμιση, 5 φύλλα από επάνω,
- Χαράζουμε τα επάνω με ένα μαχαίρι (μέχρι το 3 από επάνω φύλλο) και
ρίχνουμε και απλώνουμε ελαιόλαδο από επάνω,
- Σε ότι φτιάξετε μην ξεχνάτε να κερνάτε ΕΜΕΝΑ και το μαγικό ταίρι και…..

Καλή μας όρεξη :-)

-ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ- -ΕΠΙΝΥΟΣ ΧΕΟΝ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου