Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Φύλλο STI για πίτα κλπ

ΦΥΛΛΟ -STI- ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ ΚΛΠ. ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΙΤΟΕΙΔΗ ΜΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΛΗ
ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ (με πλήρωσα και το είπα) :-).

-- Αρχίζουμε με το φύλλο (πάντα δικής μου συνταγής),
- 5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι σκληρό,
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό για το ζύμωμα,
- 1/2 κουταλάκι αλάτι χονδρό,
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για το ζύμωμα (μπορεί να μπει 1/2 φλιτζάνι
λάδι ή καθόλου και αντιστοιχίζουμε την ποσότητα ελαιολάδου που δεν
βάζουμε με νερό) και όσο χρειαστεί για υπόλοιπη χρήση στα φύλλα που δεν
μετρώ ούτε συνυπολογίζω με το 1 φλιτζάνι,
- 1 φλιτζανάκι του Ελληνικού καφέ ξύδι μπαλσάμικο αλλά αν δεν έχουμε
τότε κανονικό ξύδι ή μηλόξυδο ή απλό κανονικό,
- Όσο νερό σηκώσει,
-- Αρχίζουμε το ζύμωμα (σηκώνουμε τα μανίκια μας περνούμε το ύφος που
έχουμε όταν το μαγικό κατιτίς είναι απέναντι και κοιταζόμαστε σχεδόν με
γλυκό βλέμμα αυτό το πολλά υποσχόμενο και…..)
- Σε ένα μεγάλο δοχείο ρίχνουμε το αλεύρι το σιμιγδάλι και το αλάτι και τα
ανακατεύουμε να γίνουν μια ομοιόμορφη σκόνη μαζί,
- Κάνουμε στο κέντρο του μια λακκούβα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο,
- Ρίχνουμε μαζί και το ξύδι (αυτό θα κάνει το φύλο περισσότερο τραγανό),
- Αρχίζουμε το ζύμωμα και ρίχνουμε νερό για συμπλήρωμα όταν χρειαστεί,
- Όταν δεν κολλά στα χεριά θεωρείται έτοιμο (ζυμώνεται αρκετή ωρίτσα),
- Τότε το σκεπάζουμε για να ξεκουραστεί 30 λεπτά,
- Μετά τα 30 λεπτά το φτιάχνουμε 9 μπαλίστες τις λαδώνουμε τις σκεπάζουμε
και τις αφήνουμε ακόμα μια ώρα στο ψυγείο,
- Μετά παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε τα φύλλα ρίχνοντας λίγο αλεύρι
στον πάγκο που τα ανοίγουμε, και ένα ένα εννοείται όταν ανοίγεται
τοποθετείται στο ταψί και ρίχνουμε και απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο επάνω
από το καθένα φύλλο,
- Τώρα για τις γεμίσεις αναλόγως πάντα δουλεύει και λίγο το μυαλό μας
(εμένα καπνίζει, ανεβάζει θερμοκρασία και ρετάρει αλλά…..
- 4 φύλλα, γέμιση, 5 φύλλα από επάνω,
- Χαράζουμε τα επάνω με ένα μαχαίρι (μέχρι το 3 από επάνω φύλλο) και
ρίχνουμε και απλώνουμε ελαιόλαδο από επάνω,
- Σε ότι φτιάξετε μην ξεχνάτε να κερνάτε ΕΜΕΝΑ και το μαγικό ταίρι και…..

Καλή μας όρεξη :-)

-ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ- -ΕΠΙΝΥΟΣ ΧΕΟΝ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου