Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΜΙΑ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

-Αγοράζουμε ένα κιλό μοσχαρίσιο νουά ή σπάλα ή ελιά ΧΩΡΙΣ πάχος και αν έχει το βγάζουμε,
- (1) Βάζουμε 2 φλιτζανάκια Ελληνικού καφέ ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ανοίγουμε το μάτι τις κουζίνας στο μέγιστο,-
Έχουμε ήδη έτοιμα τα παρακάτω υλικά βέβαια δηλαδή :
- (2) Ψιλοκόβουμε 2 μέτρια ή ένα μεγάλο κρεμμύδι,
- (3) Ψιλοκόβουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο,
- (4) Ρίχνουμε 1/3 , με 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι(ή όσο θέλουμε),
- (5) Ρίχνουμε 1 κουταλιά τις σούπας σουσάμι, έχει τρομερή γεύση προσοχή κατά το τσιγάρισμα πετάγεται
- (6) 1 κουταλιά γλυκού δενδρολίβανο ή βασιλικό, καλύτερο είναι και τα 2 κανονίστε το από γεύση, προτιμάται από εμένα το δενδρολίβανο,
- 1 με 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα (μια απλή πικάντικη Brava που θυμίζειτα σχολικά κυλικεία και κινηματόγραφους όταν ΕΙΣΑΣΤΑΝ μικροί (ακόμα μικρός εμμένω) τοοοοότε) την ρίχνουμε μαζί με τις πιπεριές,
-- ελαφρύ ανακάτεμα κάθε φορά που βάζουμε μουστάρδα ή πελτέ να λιώσει,(λιώνει και με τον βρασμό για αυτό λέω ελαφρύ ανακάτεμα)
- 1/2 (μισό) μέχρι ένα κιλό κιλό πράσινες πιπεριές κέρατα ή γεμιστών που τις καθαρίζουμε από σπόρια, τις οποίες διαλύουμε στο μίξερ ή ψιλοκόβουμε σε όσο πιο μικρότερα κομματάκια γίνεται,
- 1 καυτερή πιπεριά μικρή (ολόκληρη ή χωρίς τα σπόρια κομμένη στην μέση και καθάρισμα από τα σπόρια της όπως καθαρίσαμε τις άλλες,τα σπόρια της είναι τα πλέον καυτερά στις πιπεριές, προτείνω ολόκληρη,
- 1/2 Ποτήρι νερό
Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας και μόλις κάψει αρκετά έως πολύ το λάδι (1) βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα (2), (3), (4), (5), (6), και τα τσιγαρίζουμε ώσπου να αλλάξει χρώμα το κρεμμύδι σε ανοιχτό καφετί,
- Βάζουμε μέσα το κρέας και το τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα γιαθωράκιση υγρών του,
- Ρίχνουμε μέσα τότε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και την μουστάρδα την μιακουταλιά την δεύτερη 20 λεπτά πριν το σβήσιμο του ματιού,
- μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε το μάτι αναλόγως την διαβάθμιση του στο 1/3 και κλείνουμε το καπάκι της,
- Περίπου στις 2 ώρες είναι έτοιμο αλλά φυσικά το κοιτάμε κιόλας,
- Αν θέλουμε κανονίζουμε μονοί μας το λάδι και ρίχνουμε ένα τρίτο φλιτζανάκι του Ελληνικού καφέ ελαιόλαδο για να έχουμε γεύση ελαίου σχετικά ωμού,
- Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε, αν μετά τις 2+ ώρες έχει πολύ, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε τον βρασμό με γερμένα ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας το κανονίζουμε εμείς αυτό,
- Όταν μαγειρευτεί και σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε τότε 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι χονδρό, 1,5 και λίγο παραπάνω αλλά όχι 2 κουταλιές γλυκού αν δεν έχουμε χονδρό (κακώς)
Είναι έτοιμο τώρα αναλόγως της κουζίνας (θέλει δοκιμές στην αρχή)
Συνοδεύεται με μακαρόνια, ψητές ή τηγανιτές πατάτες, πουρεδάκι, ρύζι,…

Καλή μας όρεξη :-)

-ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ- -ΕΠΙΝΥΟΣ ΧΕΟΝ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου